2015: Verslag van een mooie dag

28 augustus 2015

De route

Eindelijk was het dan zover, afgelopen zaterdag vertrokken we met 54 fietsers vanuit Hendrik Ido Ambacht voor de 15de JAM-fietstocht. Het was vreemd om in plaats van net voor de zomervakantie de JAM-fietstocht nu pas aan het eind van de vakantie te fietsen. Het was ‘s morgens heerlijk weer en het beloofde een warme dag te worden. Met wind tegen op weg naar Gorinchem, gelukkig ‘s morgens wind tegen, dan hopelijk ‘s middags wind mee. Na een lang eerste stuk stond in Gorinchem de koffie/thee met wat lekkers klaar. Na deze eerste stop door het centrum van Gorinchem verder naar Woudrichem, waar de lunchstop gepland stond. Tijdens deze stop was er voor alle fietsers de gelegenheid om de kerktoren te beklimmen om van het uitzicht te genieten of rustig in de koele kerk bij te komen en naar het orgelspel te luisteren. Na deze stop vertrokken we richting de Brabantse Biesbosch. De wind was gelukkig niet gedraaid, waardoor het erg lekker fietsen was met de wind in de rug in het open Biesbosch gebied. Ondertussen alle gelegenheid om van de mooie natuur en het zicht op het water te genieten. Vlak voor de pond naar Dordrecht stond de cateringploeg klaar voor de laatste stop. Na het maken van de groepsfoto vertrokken we voor de laatste kilometers om via het centrum van Dordrecht en via Zwijndrecht weer bij de kerk aan te komen.

De fietsenmaker had het rustig vandaag er waren gelukkig geen lekke banden tijdens deze tocht. Op een kleine valpartij na verliep de tocht heel voorspoedig. Erg fijn was het dat we weer werden begeleid door de verkeersregelaars (www.verkeersregelaarhia.nl), die ervoor zorgden dat we steeds door konden blijven fietsen en veilig over konden steken.

Als comité kijken we terug op een hele gezellige en sportieve dag met elkaar!

Bedankt

Doordat iedereen weer actief op zoek was geweest naar sponsors is de – voorlopige – netto opbrengst van deze dag ruim EUR 13.000. We willen alle fietsers hartelijk bedanken voor hun sportieve inzet tijdens de tocht, maar zeker ook voor hun inspanningen om sponsors te werven! Ook iedereen die de fietsers hebben gesponsord, hartelijk bedankt! We zijn blij dat we door de bijdragen van de hoofdsponsors, Visgilde Steehouwer, Hoveniersbedrijf Terlouw, Burgservice en Perfectkeur het volledige door de fietsers bijeen gebrachte sponsorgeld over kunnen maken naar de beide stichtingen, omdat zij de organisatiekosten op zicht nemen.

Tot slot willen we de adverteerders, alle vrijwilligers tijdens de dag, de verkeersregelaars, zij die fruit, slaatjes, bedankjes en drinken kosteloos ter beschikking stelden en iedereen die op welke manier dan ook een bijdrage heeft geleverd aan het slagen van de fietstocht hartelijk bedanken. Het is hartverwarmend dat iedereen jaar op jaar weer voor ons klaar staat en bereid is om een bijdrage te leveren!

Doelen

Stichting Adullam: Wilgenheim zoekt samenwerking met kringlooporganisatie Gain te Nieuw-Lekkerland. Het doel hierbij is het laten werken van deelnemers in een kringloopwinkel en zodoende integratie in de maatschappij bevorderen. Vanuit de Wilgenheim werkplaats kunnen opgeknapte houten meubels weer verkocht worden vanuit de kringloopwinkel. Zodoende is een win-win situatie gecreëerd. Een kleine groep deelnemers kan voor wisselende werkzaamheden ingezet worden in de kringloopwinkel. In het begin begeleid door een medewerker, met als groeimodel de begeleiding door vrijwilligers van de kringloopwinkel of vrijwilligers via Adullam. Faciliteiten die het werken door deelnemers in de kringloopruimte nodig maken moeten door Adullam bekostigd worden. Te denken valt aan aanpassingen toilet, toegankelijkheid van de kringloopwinkel en andere algemene facilitaire maatregelen.

Stichting Mbuma: Stichting Mbuma heeft in Zimbabwe het Mbuma ziekenhuis. Voor de uitbreiding van hun thuiszorgprogramma willen ze als hulpmiddel een aantal extra fietsen aanschaffen. In het thuiszorgprogramma werken 243 vrijwilligers die in 32 dorpen thuiszorg verlenen. Het voornemen is om de fietsen te geven aan speciaal getrainde vrijwilligers, die hun collega vrijwilligers bijscholen. Inmiddels zijn er uit deze grote groep vrijwilligers 12 getraind. Dit jaar zullen er ongeveer 8 nieuwe vrijwilligers getraind worden, zodat het totaal aantal rond de 20 komt te liggen. Omdat alle vrijwilligers verspreid wonen over een gebied met 32 dorpen, is een fiets een handig hulpmiddel bij hun werk.

We zijn blij dat we door ieders inzet dit jaar een mooie financiële bijdrage kunnen leveren aan de bovenstaande twee doelen.

 

Geen reacties mogelijk.