2014: Verslag van een mooie dag

15 juli 2014

De route

We vertrokken op zaterdag 12 juli met een grote groep (84 fietsers) vanuit Hendrik-Ido-Ambacht via de Alblasserdamse brug richting Kinderdijk, waar we overgevaren zijn. Daarna fietsten we door de Krimpenerwaard naar Ouderkerk aan den IJssel, waar we de eerste pauze hadden. Het was deze dag prachtig weer, zon en weinig wind.

Het was na 13 fietstochten achter de rug weer een hele puzzel om een mooie, gevarieerde route uit te stippelen. En dat is zeker gelukt. We kwamen door veel natuur, langs het water en door de stad Gouda, dus echt een leuke afwisseling. Een prachtige veelzijdige route.

We vervolgden onze route langs de Hollandse IJssel richting Gouda, waar we door de binnenstad zijn gefietst, langs de Sint Janskerk. Daarna fietsten we langs de Reeuwijkse plassen naar onze lunchstop bij de Hervormde kerk van Hekendorp (gemeente Oudewater). Op het kerkplein aan het water stond de cateringploeg gereed met broodjes, slaatjes, toetjes, fruit en drinken. Voor de liefhebbers was er de gelegenheid om de kerk aan de binnenkant te bezichtigen.

Nadat we heerlijk gegeten hadden, stapten we weer op onze fiets om weer een klein stukje langs de Hollandse IJssel via Haastrecht en Stolwijk te rijden. We kwamen aan in bij de pont van Bergambacht, waar we onze laatste stop hadden. Vervolgens zijn we overgevaren naar Streefkerk. Door de polder zijn we via Alblasserdam veilig teruggekeerd in Hendrik-Ido-Ambacht.

De dag verliep voorspoedig, zonder ongelukken en weinig lekke banden. We maakten ook dit jaar weer gebruik van ervaren verkeersregelaars (www.verkeersregelaarhia.nl), zo konden we dat geregel ook rustig uit handen geven. Het verkeer werd door deze verkeersregelaars tegengehouden of op een veilige manier om de grote groep fietsers heengeleid! We kunnen terugkijken op een mooie en gezellige dag met elkaar, met heerlijk weer en net als de voorgaande jaren weer een heel mooi eindresultaat!

Bedankt

Alle inspanningen waren opnieuw niet voor niets, want aan het eind van de dag mochten we een hele mooie – voorlopige – netto-opbrengst van ruim EUR 13.500 bekendmaken. Vanaf deze plaats willen we alle fietsers en iedereen die een financiële bijdrage heeft geleverd heel hartelijk bedanken. Ook willen we vanaf deze plaats de hoofdsponsors, Visgilde Steehouwer, Hoveniersbedrijf Terlouw, Burgservice en Perfectkeur, hartelijk bedanken voor het voor hun rekening nemen van de organisatiekosten. Hierdoor kan het totale, door de fietsers bij elkaar gesponsorde bedrag, worden overgemaakt naar de beide stichtingen.

Daarnaast willen we de adverteerders, alle vrijwilligers, zij die fruit, slaatjes en drinken kosteloos ter beschikking stelden en iedereen die op welke manier dan ook een bijdrage heeft geleverd aan het slagen van de fietstocht hartelijk bedanken. Het is hartverwarmend dat iedereen jaar op jaar weer klaar staat om hun bijdrage te leveren, soms al voordat wij als comité hen daarvoor hebben kunnen benaderen!

Doelen

Stichting Adullam

Stichting Adullam zal de opbrengst gaan gebruiken voor de aanschaf van een duofiets met trapondersteuning voor locatie Zuiderheim in Puttershoek, zodat voor een groot deel van hen bewegen in de buitenlucht mogelijk wordt.

Stichting Mbuma

De Stichting Mbuma heeft in Zimbabwe o.a. het kinderhuis Thembiso. Met de opbrengst van onze jaarlijkse fietstocht leveren we een financiële bijdrage aan de vertaling van de Bijbel en diverse kinderboeken in de Ndebele taal. Dit is de taal die in een deel van Zimbabwe wordt gesproken. Door deze vertalingen kunnen volwassenen en kinderen ook het Woord van God in hun eigen taal lezen.

Mede namens de beide stichtingen willen wij u hartelijk bedanken voor uw bijdrage!

Advertentiepuzzel informatieboekje

De oplossing van de puzzel is: fietst u ook mee?

Uit alle goede inzendingen is er één getrokken. De prijs gaat dit jaar naar Wendie Spek. We bedanken alle puzzelaars voor hun inzendingen. Omdat Wendie als fietser aanwezig was, heeft zij de attentie direct na afloop van de fietstocht ontvangen.

 

Geen reacties mogelijk.