2013: Verslag van een mooie dag

9 juli 2013

De route

Met nog meer fietsers dan vorig jaar, namelijk 77 fietsers, vertrokken we op zaterdag 6 juli vanuit Hendrik-Ido-Ambacht. Echt een hele grote groep! We hadden deze dag prachtig weer, veel zon en weinig wind. Dit jaar hadden we een route uitgestippeld richting het Kralingse bos. Het was na 12 fietstochten achter de rug weer een hele puzzel om een mooie, gevarieerde route uit te stippelen. En dat is zeker gelukt. Een prachtige route door veel natuur/bos en langs het water. Dus veelzijdig.

Onze eerste koffiestop was in het Bergse bos, nadat we door Ridderkerk en over de Van Brienenoordbrug waren gegaan en door het Kralingse bos. We vervolgden onze route langs het riviertje de Rotte en de Rottemeren richting Zevenhuizen en zo kwamen we uiteindelijk aan in Nieuwekerk aan de IJssel, waar we bij de Hervormde kerk onze lunchstop hadden.

Nadat we heerlijk gegeten hadden, stapten we weer op onze fiets om langs de IJssel via Ouderkerk naar Krimpen te rijden, waar we onze laatste stop hadden. Vervolgens fietsten we naar Krimpen aan de Lek waar we met de pont naar Kinderdijk vaarden. Bij Kinderdijk hebben we al fietsend genoten van het uitzicht op de molens. Via Alblasserdam keerden we weer terug in Hendrik-Ido-Ambacht.

De dag verliep voorspoedig, zonder ongelukken en zonder lekke banden. We maakten ook dit jaar weer gebruik van ervaren verkeersregelaars (www.verkeersregelaarhia.nl), zo konden we dat geregel ook rustig uit handen geven. Het verkeer werd door deze verkeersregelaars tegengehouden of op een veilige manier om de grote groep fietsers heengeleid! We kunnen terugkijken op een mooie en gezellige dag met elkaar, met lekker weer en net als de voorgaande jaren weer een heel mooi resultaat!

Bedankt

Alle inspanningen waren opnieuw niet voor niets, want aan het eind van de dag mochten we een hele mooie – voorlopige – netto-opbrengst van ruim EUR 13.000 bekendmaken. Vanaf deze plaats willen we alle fietsers en iedereen die een financiële bijdrage heeft geleverd heel hartelijk bedanken. Ook willen we vanaf deze plaats de hoofdsponsors, Visgilde Steehouwer, Hoveniersbedrijf Terlouw, Burgservice en Perfectkeur, hartelijk bedanken voor het voor hun rekening nemen van de organisatiekosten. Hierdoor kan het totale door de fietsers bij elkaar gesponsorde bedrag, worden overgemaakt naar de beide stichtingen.

Daarnaast willen we de adverteerders, alle vrijwilligers, zij die fruit, slaatjes en drinken kosteloos ter beschikking stelden en iedereen die op welke manier dan ook een bijdrage heeft geleverd aan het slagen van de fietstocht hartelijk bedanken. Het is hartverwarmend dat iedereen jaar op jaar weer klaarstaat om hun bijdrage te leveren, soms al voordat wij als comité hen daarvoor hebben kunnen benaderen!

Doelen

Stichting Adullam

Stichting Adullam zal de opbrengst gaan gebruiken voor de aanschaf van een bedbox om loge’s een veilige plaats te bieden om tot rust te komen dan wel te kunnen slapen Dit jaar hopen zij de opbrengst te gebruiken voor de aanschaf van zo’n bedbox in het logeerhuis De Mantelienge in Ouddorp (onderdeel van Adullam gehandcaptenzorg).

Stichting Mbuma

Het deel van de opbrengst dat naar de Stichting Mbuma wordt overgemaakt, zal dit jaar worden ingezet ten behoeve van het levensonderhoud van de weeskinderen in Zimbabwe. Het aantal weeskinderen in Zimbabwe is schrikbarend groot. Verschillende bronnen schatten dat 35% van de kinderen in de leeftijd van 0-18 jaar geen ouders meer heeft en is overgeleverd aan hulp van anderen. De stichting Mbuma heeft in Zimbabwe Kinderhuis Thembiso.

Mede namens de beide stichtingen willen wij u hartelijk bedanken voor uw bijdrage!

Advertentiepuzzel informatieboekje

De oplossing van de puzzel is: 1436172

Uit alle goede inzendingen is er één getrokken. De prijs gaat dit jaar naar Alize Verheij. Zij zal binnenkort de kleine attentie ontvangen.

Geen reacties mogelijk.