2011: Verslag van een mooie dag

24 juni 2013

De route

Het aantal inschrijvingen liep steeds verder op en de weersvoorspellingen waren niet zo best.. Zaterdagochtend 25 juni waren wij dan ook heel benieuwd of alle fietsers die zich hadden opgegeven zich niet door de regen zouden laten ontmoedigen. Bij aankomst bij de kerk stonden de eerste fietsers ons al, in regenpak, op te wachten. En rond 9 uur konden we met alle 57 ingeschreven fietsers de dag beginnen.

Onderweg hadden we ons regenpak hard nodig. Gelukkig konden we na zo’n 15 km even uitrusten terwijl we op de pont naar Werkendam stonden te wachten. Daarna konden we genieten van een mooi stukje Brabantse Biesbosch en een droge tussenstop in een burenschuur. Met nieuwe energie gingen we verder naar Woudrichem om daar te eten. Gelukkig was het nu even droog, zodat we rustig konden eten. De rust was niet van toepassing voor onze fietsemaker, want die had er inmiddels al heel wat lekke banden op zitten (in totaal 8!). Met wat meer last van tegenwind fietsten we vervolgens naar de laatste stop net voorbij Hardinxveld-Giessendam. Daarna nog 15 km doorzetten en zo rond vijf uur kwamen we weer bij de kerk aan. Ondanks de regen en de lekke banden, gelukkig zonder ongelukken en valpartijen!

Bedankt

We kunnen terugkijken op een gezellige tocht met een schitterende voorlopige netto opbrengst van EUR 12.500. Vanaf deze plek willen we alle fietsers en iedereen die een financiele bijdrage heeft geleverd heel hartelijk bedanken. Speciaal willen we hier de hoofdsponsors, Visgilde Steehouwer, Hol Installatietechniek, Burgservice en Perfectbouw, hartelijk bedanken voor het voor hun rekening nemen van de organisatiekosten. Hierdoor kan het totale door de fietsers bij elkaar gesponsorde bedrag, worden overgemaakt naar de beide stichtingen.

Ook de adverteerders, alle vrijwilligers en iedereen die op welke manier dan ook een bijdrage heeft geleverd willen we hartelijk bedanken. Door de vele bijdragen van alle kanten kan dit mooie bedrag bij elkaar worden gebracht!

Doelen

Stichting Adullam

De stichting Adullam zal haar deel van de opbrengst inzetten voor de aankoop van een rolstoelbus. De rolstoelbus zal worden aangeschaft voor de woonvoorzieningen Molenheim en Polderheim en dagactiviteitencentrum Alblasserdam om vooral zaterdags locaties te bezoeken, maar ook voor ziekenhuisbezoek etc.

Stichting Mbuma

Voor de Stichting Mbuma wordt het geld overgemaakt voor de gezondheidszorg op het zendingsveld. In het ziekenhuis waar dr. Snoek haar werkzaamheden heeft, is er grote behoefte aan couveuses, röntgenapparaten en instrumenten voor de operatiekamer.

Puzzel informatieboekje

De oplossing van de puzzel is: Doe je mee?

Uit alle goede inzendingen is er één getrokken. De prijs gaat dit jaar naar Liesbeth Slingerland. Zij zal binnenkort de kleine attentie ontvangen.

Geen reacties mogelijk.