2017: Verslag van een mooie dag

12 mei 2019

Zaterdag 8 juli 2017

Een prachtige zonovergoten dag!…Echt een dag om met 61 enthousiaste mensen te gaan fietsen, voor een goed doel! Nadat we een kop koffie voor onze brandstof hebben genuttigd en met elkaar deze dag zijn geopend, starten we onze route.

Omringd door Verkeersregelaars en EHBO-ers voelen we ons veilig en rijden we richting Zwijndrecht door naar Heerjansdam. De route is erg mooi, we genieten van het Hollandse natuurschoon met mooie bomen, kleurrijke bloemen en onze vertrouwde molens.

Maar nu weer verder… de Heinenoordtunnel door, eerst vliegen we bijna naar beneden en daarna is het flink doortrappen omhoog, maar we vormen een team met elkaar.

Later onderweg passeert ons rustig een lange ‘solex- optocht’, voor beide partijen een bezienswaardigheid.

Onze eerste stop bij instelling Maasheim te Puttershoek geeft ons meteen een goed en warm gevoel, waarom we deze lange mooie tocht fietsen met elkaar. We zien en spreken bewoners en nemen een kijkje in het leuke winkeltje!

Na de tocht door de Kiltunnel komen we op adem en fietsen we rustig verder met nog 12 km voor de boeg tot het tijd is voor de welverdiende lunchpauze.

Nadat we rond 1 uur arriveren voor een lunchpauze bij een parkeerplaats te Dordrecht, worden we overladen met alle lekkers van een keurig verzorgde broodmaaltijd. Dankzij de catering en de vrijwilligers! We genieten en rusten uit.

Wat een mooie route langs de Biesbosch te Dordrecht!

Onze laatste stop is bij Fruithandel van Os te Papendrecht. We kijken onze ogen uit bij het zien van heerlijke appels, hoe deze in de loods worden gescheiden in formaat en kwaliteit en daarna verpakt.

Ook mogen we even in het leuke treintje rijden.

Eenmaal veilig aangekomen bij de kerk wacht ons een heerlijk ijsje en kijken we dankbaar terug op een tocht van 75 km zonder ongelukken. Veel zon met wat wind maakte de tocht aangenaam en tegelijk een beetje zwaar soms om net wat harder te trappen op onze fietspedalen.

Met elkaar mochten we het mooie bedrag van €7.500,- euro ophalen!

Iedereen die zijn of haar bijdrage aan deze dag heeft geleverd, zeggen we nogmaals hartelijk dank!

Een foto reportage van deze mooie dag is te vinden in het fotoalbum op de website.

Een hartelijke groet van het JAM- fietstocht comité.

Geen reacties mogelijk.