2016: Verslag van een mooie dag

13 juli 2016

De route
Zaterdag 17 juni hadden we als comité de route voorgefietst met windkracht 4 (’s morgens tegen en ’s middags mee) en regenachtig weer. Het zag er naar uit dat het op de 16de JAM-fietstocht vergelijkbaar weer zou worden. En inderdaad stond er net zoveel wind uit dezelfde richting, maar gelukkig viel de regen mee. Natuurlijk hebben we een paar buitjes gehad, maar ook nog lekker de zon gezien. Na de gezamenlijke opening vertrokken we met 65 fietsers in de richting van Rhoon. We waren Hendrik Ido Ambacht nog niet uit of de eerste regen viel al, maar vol goede moed op stap. Bij kasteel Rhoon stond de koffie met versnaperingen klaar en kon iedereen weer opladen voor het tweede, zware stuk. Via Spijkenisse op weg naar Zuidland waar bij de Stompvaartse plas de lunch al voor ons klaar stond. Met aardig wat open en rechte stukken wind tegen was dit het zwaarste gedeelte van de dag.
Na de lunch vertrokken we richting Oud-Beijerland, gelukkig nu met wind mee. En dan is het wel weer fijn als er veel wind staat, het fietsen wordt dan een stuk prettiger. Bij het natuurcentrum aan de Oude Maas was de laatste stop gepland en konden we nog opladen voor het laatste stuk terug naar huis. Rond kwart over vijf kwamen we weer aan bij de kerk.
Gelukkig waren er geen lekke banden of bijzondere valpartijen. Fijn dat de fietsenmaker wel in de buurt was voor kleine pech gevallen en we weer werden begeleid door de verkeersregelaars (www.verkeersregelaarhia.nl), die ervoor zorgden dat we steeds veilig konden fietsen en veilig over konden steken.
Als comité kijken we terug op een hele gezellige en sportieve dag met elkaar!

Bedankt

Doordat iedereen weer actief op zoek was geweest naar sponsors is de – voorlopige – netto opbrengst van deze dag ruim EUR 7.500. We willen alle fietsers hartelijk bedanken voor hun sportieve inzet tijdens de tocht, maar zeker ook voor hun inspanningen om sponsors te werven! Ook iedereen die de fietsers hebben gesponsord, hartelijk bedankt! We zijn blij dat we door de bijdragen van de hoofdsponsors, Visgilde Steehouwer, Hoveniersbedrijf Terlouw, Hol Installatietechniek en Perfectkeur het volledige door de fietsers bijeen gebrachte sponsorgeld over kunnen maken naar de beide stichtingen, omdat zij de organisatiekosten op zicht nemen.
Tot slot willen we de adverteerders, alle vrijwilligers tijdens de dag, de verkeersregelaars, zij die fruit en drinken kosteloos ter beschikking stelden en iedereen die op welke manier dan ook een bijdrage heeft geleverd aan het slagen van de fietstocht hartelijk bedanken. Het is hartverwarmend dat iedereen jaar op jaar weer voor ons klaar staat en bereid is om een bijdrage te leveren!

Doelen
Adullam moet de zorg met steeds minder overheidsgeld organiseren. Hierdoor is het belangrijk de zorgverlening met zo min mogelijk middelen mogelijk te maken. Adullam investeert in duurzame verlichting en vergroot de zelfstandigheid van de cliënten. Concreet betekent dit dat er een dagbestedingslocatie voorzien wordt van duurzame LED-verlichting en dat in de woonvoorziening (Alblasserdam) speciale kookeenheden worden gerealiseerd. Om de zelfstandigheid van bewoners te vergroten, worden deze kookeenheden in de woonruimte geplaatst.

De stichting Mbuma zal dit jaar het door ons bij elkaar gebrachte geld gaan gebruiken voor het weeskinderen tehuis Tembiso in de stad Bulawayo. Dit is een noodzakelijk project om de weeskinderen vanuit de omgeving van Bulawayo een onderdak te bieden.

Mede namens de beide stichtingen willen wij u hartelijk bedanken voor uw bijdrage!

Puzzel informatieboekje

De oplossing van de puzzel was: ‘Wij hopen dat u er dit jaar ook (weer) bij kunt zijn!’
Uit alle goede inzendingen is er één getrokken. De prijs gaat dit jaar naar Cees de Wit. We bedanken alle puzzelaars voor hun inzendingen.

Geen reacties mogelijk.