Welkom

18 juli 2017

Zaterdag 8 juli 2017…IMG_4207

Een prachtige zonovergoten dag!…Echt een dag om met 61 enthousiaste mensen te gaan fietsen, voor een goed doel! Nadat we een kop koffie voor onze brandstof hebben genuttigd en met elkaar deze dag zijn geopend, starten we onze route.

Omringd door Verkeersregelaars en EHBO-ers voelen we ons veilig en rijden we richting Zwijndrecht door naar Heerjansdam. De route is erg mooi, we genieten van het Hollandse natuurschoon met mooie bomen, kleurrijke bloemen en onze vertrouwde molens.

Maar nu weer verder… de Heinenoordtunnel door, eerst vliegen we bijna naar beneden en daarna is het flink doortrappen omhoog, maar we vormen een team met elkaar.

Later onderweg passeert ons rustig een lange ‘solex- optocht’, voor beide partijen een bezienswaardigheid.

Onze eerste stop bij instelling Maasheim te Puttershoek geeft ons meteen een goed en warm gevoel, waarom we deze lange mooie tocht fietsen met elkaar. We zien en spreken bewoners en nemen een kijkje in het leuke winkeltje!

Na de tocht door de Kiltunnel komen we op adem en fietsen we rustig verder met nog 12 km voor de boeg tot het tijd is voor de welverdiende lunchpauze.

Nadat we rond 1 uur arriveren voor een lunchpauze bij een parkeerplaats te Dordrecht, worden we overladen met alle lekkers van een keurig verzorgde broodmaaltijd. Dankzij de catering en de vrijwilligers! We genieten en rusten uit.

Wat een mooie route langs de Biesbosch te Dordrecht!

Onze laatste stop is bij Fruithandel van Os te Papendrecht. We kijken onze ogen uit bij het zien van heerlijke appels, hoe deze in de loods worden gescheiden in formaat en kwaliteit en daarna verpakt.

Ook mogen we even in het leuke treintje rijden.

Eenmaal veilig aangekomen bij de kerk wacht ons een heerlijk ijsje en kijken we dankbaar terug op een tocht van 75 km zonder ongelukken. Veel zon met wat wind maakte de tocht aangenaam en tegelijk een beetje zwaar soms om net wat harder te trappen op onze fietspedalen.

Met elkaar mochten we het mooie bedrag van €7.500,- euro ophalen!

Iedereen die zijn of haar bijdrage aan deze dag heeft geleverd, zeggen we nogmaals hartelijk dank!

Een foto reportage van deze mooie dag is te vinden in het fotoalbum op de website.

Een hartelijke groet van het JAM- fietstocht comité.

 

Update – 28 maart 2017:

We zijn weer druk bezig met alle voorbereidingen voor de volgende JAM-fietstocht; de 17e al weer. De datum van de fietstocht wordt dit jaar D.V. zaterdag 8 juli. Zet deze datum vast in je agenda.

Helaas hebben we afscheid genomen van onze bestuursleden Inge van de Breevaart en Elza Verweij. Zij stoppen met hun functie binnen het JAM- fietstocht comité. Gelukkig hebben we een aantal nieuwe comité leden welkom geheten. Onder het kopje ‘comité’ stellen ze zich voor.

De komende tijd houden we je op de hoogte via deze website. Je kunt ons nu ook volgen via facebook. Nodig zo veel mogelijk mensen uit om onze pagina te liken.

facebook

 

 

 

 

 

 

Update – 13 juli 2016:

Inmiddels hebben we het verslag van de dag, de route en de foto’s geplaatst! En uiteraard willen we ook hier graag nog even de groepsfoto van 2016 plaatsen. Iedereen bedankt voor de aanwezigheid en gezelligheid en de mooie opbrengst voor de beide stichtingen.

Groepsfoto 2016

Groepsfoto 2016

 

Update – 7 juli 2016:

De 16de JAM-fietstocht ligt inmiddels al weer achter ons. We kunnen terugkijken op een heel geslaagde dag! De dagen voor afgelopen zaterdag was het weer erg wisselvallig met veel regen, dus altijd afwachten wat het dan voor weer is tijdens de fietstocht. Gelukkig viel de regen mee en hebben we ook nog veel zon gezien. Windkracht 4 zorgde er wel voor dat het fietsen een uitdaging was op sommige vlakke stukken met wind tegen, maar gelukkig hadden we met name ‘s morgens wind tegen en ‘s middags wind mee. Aan het eind van de gezellige dag, die heel voorspoedig verliep konden we de mooie opbrengst van EUR 7.500 bekendmaken. Alle fietsers en sponsors heel hartelijk bedankt! Een uitgebreid verslag van de dag, de route en foto’s zullen binnenkort worden geplaatst!

Update – 28 mei 2016:

De voorbereidingen voor de JAM-fietstocht zijn in volle gang. De informatieboekjes zijn klaar en worden verspreid. De route is in grote lijnen uitgezet, binnenkort gaan we de route als comité proeffietsen. De eerste inschrijvingen komen binnen, zowel van oud-fietsers als van fietsers die dit jaar voor de eerste keer mee hopen te fietsen. Leuk! We hopen velen van u weer te ontmoeten op D.V. 2 juli 2016.

Update – 15 februari 2016:

We zijn weer gestart met de voorbereidingen! De eerste vergadering is alweer achter de rug en er wordt hard gewerkt aan het informatieboekje. Ook de datum van de zestiende JAM-fietstocht is bekend. Op D.V. 2 juli 2016 hopen we weer met elkaar op de fiets te stappen voor het goede doel. De komende tijd hopen we de website te updaten zodra er meer informatie over deze zestiende JAM-fietstocht beschikbaar is. Voor alle enthousiaste fietsers, inschrijven kan al ;-).

Update – 28 augustus 2015:

IMG_9140

Groepsfoto 2015

De vijftiende JAM fietstocht ligt weer achter ons. Met 54 fietsers hebben we afgelopen zaterdag 75 km gefietst. We zijn dankbaar dat alles voorspoedig mocht verlopen, het was heerlijk weer om te fietsen. Aan het eind van de dag mochten we de mooie – voorlopige – opbrengst van ongeveer EUR 12.000 bekendmaken. Doordat we na zaterdag nog bericht kregen van fietsers die door het verzetten helaas niet mee konden, maar wel sponsorgeld hadden opgehaald en alsnog willen overmaken ziet het er naar uit dat we waarschijnlijk op een opbrengst van ruim EUR 13.000 uitkomen. We zijn erg blij met ieders inzet tijdens het fietsen en bij het zoeken naar sponsors! Ook alle vrijwilligers die op welke manier dan ook hebben geholpen om deze dag tot een succes te maken willen we vanaf deze plaats nogmaals bedanken. Een uitgebreid verslag van de dag, de gefietste route en foto’s hebben we inmiddels op de website geplaatst!

Update – 19 augustus 2015:

Nog een paar dagen te gaan en dan is het zover. Het beloofd opnieuw een warme dag te worden a.s. zaterdag! Wij zullen zorgen voor voldoende drinken en raden alle fietsers aan om zonnebrandcreme en eventueel een petje mee te nemen. Zoals het er nu uitziet hopen we met 58 fietsers de 15de JAM-fietstocht te gaan fietsen. Wij hebben er in ieder geval veel zin in en hopen dat we a.s. zaterdag een gezellige dag met elkaar mogen hebben met een mooie opbrengst voor de stichtingen Adullam en Mbuma!

Update – 6 augustus 2015:

Ongewoon is het om zo midden in de vakantieperiode weer bezig te zijn met de voorbereidingen van de 15de JAM-Fietstocht. Maar D.V. 22 augustus komt alweer dichterbij, nog ruim twee weken en dan hopen we met elkaar alsnog de sponsorfietstocht van 75 km te fietsen. Inmiddels hebben al 43 fietsers laten weten dat ze D.V. 22 augustus mee hopen te fietsen. Hebt u/heb jij je nog niet ingeschreven en toch nog zin om mee te fietsen, inschrijven kan nog!

Update – 1 juli 2015:

Gelet op de weersverwachting voor D.V. a.s. zaterdag hebben we besloten om de JAM-fietstocht van D.V. 4 juli te verplaatsen naar D.V. 22 augustus. We vinden het jammer dat we de JAM-fietstocht moeten verplaatsen, maar gelet op het warme weer dat wordt verwacht, lijkt het ons niet verantwoord om de tocht door te laten gaan. Alle fietsers die zich hebben ingeschreven worden hierover geïnformeerd. We hopen op D.V. 22 augustus alsnog met veel van de fietsers die zich hebben ingeschreven op pad te kunnen gaan. Niet ingeschreven voor de fietstocht van D.V. 4 juli en zin om mee te gaan D.V. 22 augustus? We zien uw/jouw inschrijving dan nog graag tegemoet!

Update – 29 juni 2015:

Aanstaande zaterdag hopen we de 15de keer de JAM-fietstocht te fietsen. Omdat er voor deze week erg warm weer wordt verwacht, willen we jullie graag even een update geven. In verband met de weersvoorspellingen zouden we iedereen die mee hoopt te fietsen alvast willen vragen om zich goed voor te bereiden. Je kunt daarbij denken aan het meenemen van zonnebrandcrème, een pet (o.i.d.) en een flesje water voor het eerste stuk. Wij zullen zorgen voor voldoende drinken tijdens de stops en een nieuw flesje water/spa rood dat vanaf de stops kan worden meegenomen voor tijdens het fietsen.

Uiteraard houden we de weersverwachtingen verder goed in de gaten. Mocht eind van de week nog steeds de verwachting zijn dat het zaterdag erg warm wordt, dan zullen we daarop inspringen door bijv. de route wat in te korten en/of een extra stop in te lassen. Indien het niet verantwoord is om de fietstocht door te laten gaan, dan zullen we alle fietsers daar tijdig over informeren. We hopen dat dat niet nodig zal zijn en we a.s. zaterdag D.V. met elkaar toch een sportieve dag mogen hebben voor het goede doel!

Update – 26 juni 2015:

Nog ruim een week en dan hopen we voor de 15de keer een sponsorfietstocht van 75 km te organiseren. Wij zijn druk bezig met de laatste voorbereidingen. We hebben de route twee weken geleden voorgefietst en het beloofd weer een mooie route te worden! Tijdens het voorfietsen vertrokken we met regen en hadden we op sommige stukken windkracht vijf tegen, maar zoals het er nu uit ziet wordt er voor D.V. volgende week beter weer verwacht. Mocht het warm worden dan zorgen we er uiteraard voor dat er voldoende drinken (o.a. ook water en spa rood) mee gaat!

Op dit moment hebben we al 63 fietsers die zich hebben ingeschreven. Nog niet ingeschreven en toch nog zin om mee te gaan, dan zien we uw/jouw inschrijving nog graag tegemoet! En voor iedereen die zich heeft ingeschreven, veel succes nog met het zoeken van sponsors en tot D.V. 4 juli!

Update – 4 juni 2015:

De meeste boekjes zijn bezorgd, de voorbereidingen in volle gang! We hebben alweer 27 inschrijvingen voor de JAM-fietstocht van D.V. 4 juli 2015. Zin om mee te fietsen en nog niet ingeschreven? Dan hopen we uw/jouw inschrijving uiteraard binnenkort ook te ontvangen! Omdat we dit jaar voor de 15de keer een JAM-fietstocht organiseren hebben we voor iedere 15de inschrijving een leuke verrassing!

Update – 26 mei 2015:

Het informatieboekje voor onze jubileumtocht is gedrukt en wordt deze weken verspreid. Ook op deze website treft u het informatieboekje aan. Heeft u begin juni nog geen informatieboekje ontvangen en heeft u wel interesse, dan kunt u uiteraard een informatieboekje opvragen via informatieboekje@jamfietstocht.nl. Wij sturen u graag een boekje toe! Veel leesplezier iedereen en we hopen uiteraard op veel inschrijvingen!

Update – 9 februari 2015:
De datum voor onze derde jubileumtocht, de 15de JAM-fietstocht, is bekend. Op D.V. 4 juli 2015 hopen we weer een sponsorfietstocht te organiseren voor de stichtingen Adullam en Mbuma. Hou deze website in de gaten voor meer informatie en mocht u/jij zin hebben om mee te fietsen, hou deze datum dan alvast vrij in de agenda!
Update – 14 juli 2014:

Groepsfoto 2014

Groepsfoto 2014

Afgelopen zaterdag was het zover, met 84 fietsers hebben we ruim 75 km gefietst voor het goede doel! We kunnen terugkijken op een erg geslaagde dag met een schitterende (voorlopige) netto opbrengst van EUR 13.500. Voor een verslag van de dag, de route en foto’s verwijzen wij u graag naar de betreffende pagina’s op deze website. Ook vanaf deze plaats willen we alle fietsers, vrijwilligers, sponsors, kortom iedereen die een steentje heeft bijgedragen aan dit resultaat hartelijk bedanken!

Update – 24 juni 2014:

Alweer 73 inschrijvingen hebben we ontvangen voor de fietstocht van D.V. 12 juli! Wij kijken er alweer naar uit om met zo’n grote groep van start te gaan. Mocht u/jij ook mee willen fietsen, inschrijven kan nog via de website of via info@jamfietstocht.nl. Afgelopen zaterdag hebben we als comité de route al gefietst en wij kijken terug op een mooie en afwisselende route. We hopen dat jullie er D.V. 12 juli ook zo over denken!

Update – 7 juni 2014:

De informatieboekjes zijn bezorgd en de inschrijvingen komen al lekker binnen… de teller staat al op 40 inschrijvingen! Binnenkort hopen we de route voor te fietsen, ook wij zijn dus nog benieuwd naar de door ons uitgezochte route ;-). Nog ruim een maand en dan hopen we weer met elkaar een gezellige en succesvolle dag te hebben voor het goede doel! We zien uw/jouw inschrijving graag tegemoet!

Update – 17 mei 2014:

Het informatieboekje is binnen en ook op de website geplaatst! We hopen het binnenkort bij u te bezorgen. Heeft u begin juni nog geen informatieboekje ontvangen en wilt u deze wel graag inzien, laat het ons dan even weten. Dan zorgen we dat het informatieboekje alsnog bij u wordt bezorgd.

Update – 3 mei 2014:

We zijn druk bezig met alle voorbereidingen voor de 14de JAM-fietstocht. De eerste sponsorlijsten zijn vandaag verstuurd, we hebben alweer meer dan 10 inschrijvingen ontvangen! Het informatieboekje wordt op dit moment gedrukt en zal D.V. eind mei worden bezorgd, de route hebben is al uitgestippeld. Het belooft weer een mooie tocht te worden, we hopen op veel inschrijvingen voor de fietstocht van D.V. 12 juli!

Update – 28 januari 2014:

De datum voor de 14de JAM-fietstocht is bekend. Op D.V. 12 juli hopen we weer een fietstocht te organiseren! Zin om mee te fietsen? Hou deze datum dan alvast vrij in de agenda! Meer nieuws volgt in de komende maanden.

Update – 30 juli 2013:

We hebben nog een serie nieuwe foto’s van de JAM-fietstocht 2013 aan de website toegevoegd.

Update – 9 juli 2013:

De website is weer bijgewerkt, we hebben een verslag van de dag (zie geschiedenis) en foto’s geplaatst. Veel lees- en kijkplezier! En mochten er nog vragen, tips, aandachtspunten etc zijn, dan horen wij die graag op info@jamfietstocht.nl!

Update – 6 juli 2013:

En dan is ook deze 13de JAM-fietstocht alweer achter de rug. We zijn dankbaar dat we kunnen terugkijken op een mooie dag met heerlijk weer en een voorspoedig verlopen tocht. De – voorlopige – opbrengst bedraagt ruim EUR 13.000.groepsfoto-2013 Alle fietsers, sponsors, vrijwilligers en iedereen die op zijn of haar manier een bijdrage heeft geleverd, heel hartelijk bedankt! Een verslag en foto’s zullen we zo spoedig mogelijk op de website plaatsen, hou deze daarom in de gaten. De route is wel al beschikbaar, zo kun je nogmaals zien en laten zien waar we hebben gefietst.

Update – 3 juli 2013:

Nog een paar dagen en dan is het D.V. alweer zover, de 13de JAM-Fietstocht. Als de weersvoorspellingen uitkomen, dan kunnen we lekker weer verwachten! We hebben op dit moment van 80 mensen een inschrijving ontvangen. Leuk dat er zoveel mensen mee hopen te gaan! Na afloop van de fietstocht zullen we bij leven en welzijn de fietsers en alle belangstellenden via deze website informeren over de opbrengst en voorzien van een verslag van de dag, foto’s en de gereden route!

Update – 24 juni 2013:

We hebben alweer veel inschrijvingen mogen ontvangen voor de fietstocht van D.V. 6 juli 2013. Op dit moment staat de teller op 69 inschrijvingen. Heeft u zich nog niet ingeschreven en wilt u wel graag meefietsen, dan zien wij uw inschrijving nog graag tegemoet!

Update – 10 juni 2013:

De informatieboekjes zijn binnen. We hopen ze deze week te bezorgen. Mocht u volgende week nog geen informatieboekje hebben ontvangen en wel interesse hebben, dan horen wij het graag via info@jamfietstocht.nl. Dan sturen wij u alsnog het informatieboekje toe.

Update – 18 mei 2013:

We zijn druk bezig met de voorbereidingen voor de 13de JAM-fietstocht. Het informatieboekje wordt op dit moment afgerond en binnenkort bezorgd. Hou dan ook de deurmat in de gaten. Heeft u na het lezen van het informatieboekje nog vragen of tips voor D.V. een volgend informatieboekje dan horen wij dat graag!

De eerste inschrijvingen zijn al binnen, we zijn benieuwd wie we allemaal nog meer kunnen inschrijven in de komende weken!

Update – 5 februari 2013:

De datum van de 13de JAM-fietstocht is bekend. Op D.V. 6 juli 2013 hopen we weer een sponsorfietstocht van 75 km ten behoeve van de stichtingen Adullam en Mbuma te organiseren. We houden u de komende periode via deze website op de hoogte van de ontwikkelingen. Heeft u zin om mee te fietsen, hou dan deze datum alvast vrij in de agenda!

Update – 10 januari 2013:

We hopen weer van start te gaan met het organiseren van de 13de JAM-fietstocht. Binnenkort hopen wij de datum op de website te kunnen plaatsen. Hou deze daarom goed in de gaten!

Update – 12 juli 2012:

De 12e JAM-Fietstocht zit er alweer op. We kunnen terugkijken op een mooie dag met een prachtig netto resultaat van € 14.000.

Een verslag van deze mooie dag en de foto’s kunt u op deze website terugvinden. Ook kunt u bekijken welke route we dit jaar (en vorige jaren) hebben gefietst.

Na de Heere willen wij iedereen, de fietsers, de vrijwilligers, de hoofdsponsors en sponsors van de fietsers en alle anderen die op welke wijze dan ook hun bijdrage hebben geleverd, heel hartelijk bedanken!

De stichtingen Adullam en Mbuma kunnen de opbrengst goed gebruiken voor de specifieke doelen, waar u elders op deze website meer over kunt lezen.

We vinden het leuk als u een berichtje achterlaat in ons gastenboek!

Contact:

Heeft u vragen, tips of wilt u om welke reden dan ook contact met ons opnemen? Dan ontvangen wij uw input graag via info@jamfietstocht.nl. Alvast bedankt!

Geen reacties mogelijk.